Joan Sales li escriu una carta al poeta Màrius Torres, on expressa la seva profunda admiració pels seus poemes que escriu amb sentiments purs i idees compleixes que es lliga amb el caràcter i la vida de Màrius, i que el reflecteix en poemes com el ‘Dolç àngel de la Mort’, les ‘Paraules de la Nit’, el ‘Que sigui la

Joan compara els poemes de Màrius amb els dels poetes com Ramon Llull, Ausiàs March, Verdaguer, fins i tot, Àngel Guimerà, Joan Maragall o Salvat-Papasseit per la seva poesia descriptiva, narrativa, decorativa, patriòtica o humorística com els poemes de Màrius Torres.
Joan li considera com un dels poetes més lírics i purs de la literatura catalana, ja que en els seus poemes fa reflectir els estats d’ànims més difícils d’expressar.
Fragment del pròleg de Pere Gimferrer
Pere Gimferrer fa un comentari sobre els poemes de Màrius. Pere comparar l’empremta que utilitza Màrius amb l’empremta de Carles Riba, darrer representant de la gran

Per també el compara amb altres poetes com Rosselló-Pòrcel, Espriu, Vinyoli, Teixidor o l’editor i escriptor Joan Teixedor. Tots aquest escriptors i poetes que han destacat en anys enrere i destacats també per la forma d’expressar en paraules el que volen transmetre utilitzen diferents símbols és el que es reflecteix en Màrius Torres.
Comentaris de circumstàncies
Publicat a la Jornada.
Un periodista anomenat Gaziel, es penya que el poble espanyol no semblava fet per a la democràcia. El polític Gil Robles, ha votat la Cambra en la qual es declara la seva incompatibilitat moral amb els partit que han intervingut en la darrera revolta. Ningú no impedirà a la CEDA (Confederació Espanyola de Dretes Autònomes) que abomini de la democràcia, però si no ho fa, caldrà que reconegui que els vots vermells tenen el mateix pes específics que els vots negres. Gaziel no va manifestar aquest argument, hauria pogut fer una visió del sentit democràtic dels governs de la República.
La fotografia de Mussolini (el Duce) va aparèixer en un periòdic de Madrid, manegant una vagoneta que formava part del protocol d’inauguració d’una obres que emprèn el govern italià.
Del dietari per a en Victor
És un fragment per a en Victor publicat a ‘Victor Torres’.
Aquest fragment està situat en plena guerra feixista, ja que ens comunica què pot passar si perdessin.
Un va veure un cartel que diu la importància que té de matar a un poeta català revers de governar tot Madrid.
Fa una referència a la Biblia, com si Pilat no hagués condemnat Jesús, pot ser no hauria passat a la historia. Com dir que si s'hagués evitat la guerra res d'això hagués passat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario